Diş Teli
Diş teli, dişlerdeki diziliş bozuklukların giderilmesi amacıyla kullanılır. Geleneksel olarak bilinen diş teli metal olmakla birlikte, hastanın isteğine göre şeffaf diş teli de kullanılabilmektedir. Ortodontide önemli bir tedavi yöntemi olan diş teli %100 e yakın oranda bir başarıyla sonuçlanmaktadır.
Diş teli günlük hayatınıza müdahele etmeden istediğiniz diş yapısına ve gülüşe kavuşmanızı sağlayan bir tedavi yöntemidir.
Diş Teli Çeşitleri
Metal Diş Teli
Diş teli dendiği zaman ilk akla gelen, geleneksel tedavi yöntemidir.
Porselen Diş Teli
Metal diş teline göre daha az göze görünen diş teli olan porselen diş teli, özellikle yetişkin hastaların tercihidir. Porselen diş telleri, Metal diş teline göre daha hassas oldukları için dikkatli kullanım gerektirmektedir.
Lingual Diş Teli
Lingual braketler, dişlerin ön kısmına değil, içten, dişlerin arka tarafına takılan diş teli çeşididir.
Damon Braket
Damon braketler uzun diş tedavilerini kısaltan , kapaklı braket sistemleridir.
Diş Teli Yöntemi ile Tedavi Edilebilen Sorunlar
Aralıklı Dişler – Diastema
Çene kemiğinin normal olmayan gelişimi dişler arasında boşluklar oluşturabilir. Aynı zamanda kaybedilmiş bir diş de diğer dişlerin arasının açılmasına sebep olabilir. Dişler arasındaki boşluklar giderilmezlerse diş eti hastalıklarına yol açabilirler.
Derin Örtülü Kapanış – Deepbite (Overbite)
Üst dişlerin alt dişleri aşırı kapatmasıdır. Diş eti problemleri ve hassaslığa sebep olabildiği gibi dişlerin yıpranmasına ve çene ağrılarına sebep olabilir.
Çapraz Kapanış – Crossbite (Underbite)
Üst kesici dişlerin eksikliğinden, alt çene kemiğinin fazla gelişmesinden, üst çene kemiğinin gelişim yetersizliğinden veya aynı anda her iki gelişim probleminden de kaynaklanabilmektedir. Alt dişlerin, üst dişlerin önünde konumlanması durumudur. Bu yapı estetik problemler oluşturduğu gibi dişlerin görevlerini yapmalarına da engel olabilir ve dişlerin yıpranmasına yol açabilir. Eklem ve çene kemiği sorunlarına da yol açabilir.
Açık Kapanış – Openbite
Açık kapanış, genel kapanış esnasında bazı dişlerin karşılarındaki dişler ile temas etmemesinden oluştur. Fazla parmak emme, genetik faktörler gibi kaynakları olabilir. Yetersiz çiğneme ve sindirim problemleri çıkarabileceği gibi konuşma güçlüğü hatta çok ciddi bir sorun olan temporamandibular eklem sorununa yol açabilir.
Aşırı Çapraşık Dişler
Çapraşıklık tüm dişleriniz için çene kemiğinde yeterli yer olmadığında ortaya çıkar. Estetik problemlerle birlikte bakteriyel plak oluşumu, diş çürümesi ve diş eti hastalıklarını doğurur.
Diş Telini SGK Karşılıyor mu?
Diş telini bundan 10 yıl kadar öncesinde devlet hastanelerinde SGK kapsamında taktırmanız mümkündü. Ancak SGK artık özel kliniklerde yapılan diş teli tedavilerini karşılamamaktadır. Diş teli tedavisi görmek isteyen hastaların özel diş kliniklerinden randevu almaları gerekmektedir.
Tags: 18 yaş altı diş teli Fiyatları Ankara, Ankara Diş teli, Ankara Diş Teli Fiyatları, Ankara diş teli Fiyatları 2020, Ankara Diş teli şeffaf, Ankara diş teli Takan Hastaneler, ankara diş teli tedavisi, Ankara Lingual diş teli fiyatları 2020, Ankara Şeffaf Diş Teli Fiyatları, Özel Hastane diş teli Fiyatları 2020